http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2018/12/MPR-e1543861227554.jpg

5 films om in december naar uit te kijken

Ja, we know: december is synoniem met fonkelende kerstbomen, winkelstraten boordevol nerveuze eindejaarsshoppers en een overdosis kroketten tijdens het kerstdiner. Maar wist je dat je daar dit jaar ook sympathieke Japanners, vernielzuchtige gamefiguren, een zingende nanny, bekvechtende ouders en lenige spinnenmannen mag bij tellen? Dat dankzij de 5 films die je deze maand niet mag missen!

Shoplifters
Vanaf 12/12

De Gouden Palm-winnaar van dit jaar. En terecht! De Japanse veelfilmer Hirokazu Kore-Eda trekt zijn humanistische trukendoos nog eens open voor een drama dat zo menselijk en empathisch uit de hoek komt dat het de perfecte film is om je aan op te warmen tijdens deze koude dagen. Dit verhaal over een familie kruimeldieven die zich ontfermt over een verwaarloosd meisje zal je niet snel loslaten, geloof ons.

 

Ralph Breaks the Internet
Vanaf 12/12

Zes jaar na zijn eerste avontuur is ruige Ralph daar weer om het bioscoopscherm onveilig te maken. Deze keer zet hij niet de gamewereld op stelten, maar wel het internet. Als we de Amerikaanse recensenten mogen geloven, levert dat een uitmuntend animatie-avontuur op. Wij zijn alvast benieuwd.

 

Mary Poppins Returns
Vanaf 19/12

We hebben 54 jaar lang op haar moeten wachten, maar daar is ze weer: ieders favoriete kindermeisje Mary Poppins. Julie Andrews was iets te oud om terug in de huid van de Disneyfguur te kruipen, dus heeft het Huis van de Muis dan maar een beroep gedaan op een andere charmante Britse dame: Emily Blunt. Een nieuw verhaal, nieuwe liedjes, nieuwe acteurs, nieuwe personages en een nieuwe dosis magie! Perfect voor de eindejaarsdagen.

 

Wildlife
Vanaf 19/12

Er zijn leukere dingen dan je ouders uit elkaar zien groeien. There Will Be Blood-acteur Paul Dano toont in zijn regiedebuut hoe een tiener tijdens de jaren vijftig en zestig getuige is van de breuk van zijn ouders. Het levert een pakkend en oprecht portret op dat breekt met het perfecte Amerikaanse gezinnetje dat in die decennia de maatschappelijke maatstaf was. Sterk drama. Sterk debuut.

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Vanaf 19/12

Godver, weer al een Spider-Man-film? Ja, maar deze keer gaat het om een animatiefilm, eentje die niets te maken heeft met het Marvel Cinematic Universe. En guess what: volgens vele Amerikaanse critici is dit de beste Spider-Man-prent ooit. Of toch zeker de beste sinds Spider-Man 2. De animatie ziet er alvast oogverblindend knap uit. Laat dit soort van frisse benaderingen van de comicfilm maar meer op ons afkomen.