http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/09/jojo-rabbit-e1567366155992.jpg

Cinemapp Goes Toronto!

Inderdaad, je leest het goed! Cinemapp stuurt een van zijn zonen naar het Toronto International Film Festival. Om wat te doen? Films kijken natuurlijk! Dit zijn alvast de 8 films waar wij het hardst naar uitkijken.

The Truth

Hirokazu Kore-eda volgt zijn Gouden Palm-winnaar Shoplifters (2018) op met een Frans drama met heel wat grote namen in de hoofdrollen: Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke. Je kan bijna niet anders dan uitkijken naar een nieuwe prent van een naam die haast synoniem is met de hedendaagse wereldcinema. Het drama over de reünie van een vrouw met haar acterende moeder kon alvast op bijval rekenen op het Filmfestival van Venetië.

Jojo Rabbit

Altijd lachen met Taika Waititi. De grapjas die ons eerder trakteerde op Thor: Ragnarok (2017), What We Do In The Shadows (2014) en Hunt For The Wilderpeople (2016) zoekt met zijn volgende film de controverse op en lacht met Hitler en Nazi-Duitsland. Lachen we ons een breuk of mispakt Waititi zich aan deze gevoelige thema’s? Benieuwd!

Knives Out

Rian Johnson is eindelijk klaar om al het gezaag over Star Wars: The Last Jedi (2017) van zich af te werpen met een nieuwe originele productie. Chris Evans, Daniel Craig, Ana De Armas, Jaimie Lee Curtis, Michael Shannon, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer en Don Johnson staan allemaal klaar om alles te geven in een Cluedo-achtige misdaadkomedie.

Color Out of Space

Wordt dit de cultsensatie van het filmfestival? Nicolas Cage neemt de hoofdrol op zich in een verfilming van een klassiek verhaal van H.P. Lovecraft. We verwachten ons alvast aan een bevreemdende, trippy filmervaring met Cage in gekke doen. Leuk detail: Welp-regisseur Jonas Govaerts werkte mee aan de productie.

How to Build a Girl

Beanie Feldstein veroverde dit jaar onze harten in Booksmart (2019), dus staan we te popelen om te zien wat ze nog in haar mars heeft. In de verfilming van het boek How To Build a Girl speelt ze een avontuurlijke tiener die naar Londen verhuist en zich de identiteit van een muziekcriticus aanmeet om haar arme familie uit de nood te helpen.

Lucy In The Sky

Als Natalie Portman op een filmaffiche staat, beginnen we automatisch te kwispelen. In het filmdebuut van Noah Hawley, de man die eerder verantwoordelijk was voor de series Fargo en Legion, speelt Portman een astronaut die het moeilijk heeft om zich aan te passen aan het leven op aarde en terug onze atmosfeer wil verlaten. Ruiken we daar Oscarpotentieel?

Ford v. Ferrari

Matt Damon en Christian Bale kruipen in de huid van twee kerels die een revolutionaire raceauto proberen bouwen voor Ford om de strijd aan te gaan met Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966. Sterk acteerwerk en flitsende racescènes? Sign us up!

The Goldfinch

Verfilming van het boek dat in 2014 de Pullitzer Prize won. Nicole Kidman en Ansel Elgort schitteren in het verhaal van een jongen die een bijzondere levensweg aflegt nadat hij op jonge leeftijd zijn moeder verliest tijdens een bomaanslag. Een klassiek Oscardrama of toch meer dan dat?

Wil je de Toronto-avonturen van onze man @TheJimeister in het oog houden vanaf 5 september? Volg dan zeker onze stories op Instagram en de blogberichten die hij op deze website uit zijn pen zal proberen persen.