http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/06/happyDeathDay2.jpg

Happy Death Day 2U: leef, sterf en herhaal. Opnieuw!

In onze review van Happy Death Day hadden we reeds vermeld dat regisseur Christopher Landon een deel van de ontknoping voor de sequel bewaard had. Het was toen nog maar de vraag of die er effectief ging komen, maar zowaar: 2 jaar later is daar Happy Death Day 2U en die is vanaf 19 juni te koop op dvd en blu-ray!

We krijgen inderdaad een antwoord op hoe Tree in de timeloop is terecht gekomen en zelfs meer, want dit is één van de weinige sequels die beter is dan de voorganger. Samen met haar vriend Carter probeert Tree de draad van haar leven weer op te pakken en dan krijgt Ryan, Carter’s huisgenoot, ineens te maken met een herhalende dag en gemaskerde moordenaar. Als ervaringsdeskundige besluit Tree om Ryan te helpen met zijn probleem waarna zij en haar vrienden helemaal in de problemen komen.

Daar zit dan net de kracht van deze sequel. Landon blijft trouw aan de stijl uit de voorganger, maar kiest er tegelijkertijd voor om toch iets anders te doen. Waar de eerste film meer Groundhog Day-gericht was, kun je dit het beste met Back to the Future II vergelijken qua stijl. Geen volbloed horror, dat was de eerste film ook niet, maar veel meer focus op science-fiction. Verwacht je dus aan parallelle werelden en halverwege de eindcredits wordt al een steentje gegooid voor een eventueel derde deel.

Het grootste pluspunt is toch ongetwijfeld de cast. Jessica Rothe is en blijft geweldig als Tree die enorm chagrijnig is dat ze telkens dezelfde dag moet herbeleven maar beschikt ook over een geweldige komische timing. De chemie met Israel Broussard (Carter) blijft even geslaagd als in de voorganger. De meer uitgebreide rollen van onder andere Phi Vu (Ryan) geven de film wat extra glans. Sowieso wel fijn hoe de film (en de personages) met de vorige film omgaan. Veel oog voor details en kleine verwijzingen en dat is altijd fijn om te spotten.

Tof ook dat de volledige cast terugkeert, dat zie je toch ook niet al te vaak bij dit soort films. Toch is dit wel een film met de nodige mankementen. Door de switch van genres weet Landon niet altijd even coherent te blijven en doordat hij hier volledig de kaart van de humor trekt, zorgt dat soms voor scènes die hun effect missen. Zo is de list van Danielle om Dean Bronson aan de lijn te houden wel erg slecht gebracht en heeft de film misschien wel één van de meest verschrikkelijke covers ooit van Stayin’ Alive van de Bee Gees. 

Voor degene die verward zijn geraakt met de timelines en parallelle werelden, op de Blu-Ray staat nog een leuke extra waar alles uit de film in een paar minuten op een rijtje wordt gezet. De plannen voor een derde deel zouden reeds in de maak zijn en zolang Landon dezelfde lijn voortzet en er geen herhaling van maakt.. Laat maar komen!