http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/04/iStillSeeYou1.jpg

I Still See You: Geesten die vastzitten in een loop

Sinds de komst van de Twilight saga is het Young Adult genre enorm populair geworden. Er worden zelfs heuse reeksen rond gebouwd (The Hunger Games, The Maze Runner, Divergent, …) en net zoals het voorgaande lijstje, is I Still See You is een boekverfilming. Het bronmateriaal is deze keer Break My Heart 1,000 Times van de schrijver Daniel Waters.

En het uitgangspunt daarvan is wel interessant te noemen. Na een gebeurtenis – die in de film mysterieus wordt omschreven als ‘The Event’ – die zowat de helft van de mensheid in een bepaalde straal heeft uitgeroeid, zitten de overlevers opgescheept met geesten. Het zijn echter niet zomaar geesten, maar meer een echo. Ze doen namelijk altijd hetzelfde… Zo zit Veronica’s vader nog elke morgen zijn krant te lezen aan de ontbijttafel en verdwijnt hij na een halfuurtje opnieuw. Op een bepaalde dag wordt Veronica echter gewaarschuwd door zo’n geest/echo.

En vanaf dan is het hek van dam en wordt heel de leefwereld van de tiener op zijn kop gezet. Het uitgangspunt is interessant te noemen, maar de uitwerking is veel te voorspelbaar en ook de interactie tussen Veronica en Kirk (haar medeleerling die vastbesloten is om het mysterie tot op de bodem uit te zoeken) had wel wat beter gemogen. Het is juist de relatie tussen zo’n twee hoofdrolspelers waar dit soort film mee valt of staat en je krijgt nooit echt het gevoel dat ze effectief iets in elkaar zien.

Sowieso vreemd hoe sommige bijrollen opeens nagenoeg geruisloos uit de film verdwijnen, maar gelukkig is dit visueel nog wel overtuigend. De droomsequenties van Veronica geven het een extra touch en het minste wat je over regisseur Scott Speer kunt zeggen is dat hij een bezige bij is. Begonnen als regisseur in 2012 met een zoveelste deel in de Step Up saga (Step Up 4 om specifiek te zijn) en dan ineens in 2018 met maar liefst 3 volwaardige speelfilms afgekomen.

In I Still See You wordt hij na Midnight Sun herenigd met Bella Thorne die hier opnieuw de hoofdrol voor haar rekening mag nemen. Ze krijgt een gothic look, mag met een pikzwarte pruik rondlopen en heeft de nodige daddy issues maar is overduidelijk wel de sterkste schakel in de film. Dan is het jammer dat Richard Harmon haar niet naar een nog hoger niveau kan tillen. De chemie tussen beiden ontbreekt bijna over de gehele lijn waardoor dit een nogal redelijk flauwe bedoening wordt.

Een origineel uitgangspunt en verder is I Still See You perfect inwisselbaar met talloze andere films. Thorne maakt dit nog een beetje draagbaar, alsook een aantal visuele spielereien, maar misschien moet Speer in het vervolg zich terug op één film concentreren in plaats van er 3 tegelijkertijd te maken…