http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/01/thrilling-trailer-for-sandra-bullocks-unique-post-apocalyptic-horror-film-bird-box-social.jpg

Netflix waarschuwt: Waag je niet aan de Bird Box challenge.

Netflix stuurde gisterenavond een opmerkelijk bericht de wereld in: De streamingdienst vraagt zijn kijkers om geen stommiteiten te begaan bij het voltooien van de Bird Box challenge en 2019 niet in het hospitaal te starten door de uitdaging.

Bird Box werd de eerste 7 dagen na de release al meer dan 45 miljoen keer bekeken en mag daarom beschouwd worden als één van de grootste kaskrakers ooit. Dat succes leverde niet alleen tal van memes op maar inspireerde fans ook om even in de huid van Sandra Bullock’s personage te kruipen. In de film draagt zij constant een blinddoek om oogcontact met een mysterieuze entiteit te vermijden en zo niet bezeten te worden door het kwaad.

Met een blinddoek op proberen enthousiaste kijkers nu zowel binnen- als buitenshuis dagelijkse klussen tot een goed eind te brengen. Het resultaat is een tsunami aan grappige en pijnlijke bloopers op Youtube en sociale media.

 

Raf Geusens

Deze Vlaamse ambtenaar en quizmaster bij gent-quizt.be is van alle filmmarkten thuis, maar focust zich bij Cinemapp voornamelijk op het horrorgenre en het functioneel naakt. Je moet er wat voor over hebben hé. :-) De kans is ook behoorlijk groot dat je hem tegen het lijf loopt op een filmfestival in eigen land.