http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/07/teen-spirit-e1562842773177.jpg

Teen Spirit: A Star is Born voor bakvissen

Max Minghella, acteur bekend van The Handmaid’s Tale, levert met zijn regiedebuut Teen Spirit een popdrama voor tieners af. Een niemendalletje dat nooit echt van de grond komt, op enkele melodieuze muziekscènes na.

Nepotisme heerst niet alleen in de Amerikaanse politiek maar ook in de Amerikaanse filmindustrie. Ongetwijfeld had regisseur Max Minghella, net als zijn personage in The Handmaid’s Tale, alleen maar goede intenties. Toch blijkt uit Teen Spirit dat ook al is je vader de regisseur van The English Patient (1996) en The Talented Mr. Ripley (1999), je niet meteen hetzelfde pad op moet.

Het verhaal beslaat bekend terrein. Violet, een jong verlegen meisje uit een achtergesteld gezin, neemt onder het mentorschap van een oudere man deel aan een X Factor-achtige liedjeswedstrijd en schopt het tot de nationale finale. Daarbij komen de typische problemen van de glitter en glamour kijken: jaloerse medekandidaten, in de steek gelaten familieleden en natuurlijk drank & drugs. Het geheel voelt aan als een bravere en minder ontwikkelde versie van A Star is Born, waarin niemand zichzelf onderplast of ophangt.

Muze van dienst is Elle Fanning, wat geen verrassing mag zijn aangezien ze de huidige vriendin is van de regisseur. Als Violet draagt ze de film, maar laat ze weinig van haar welbekende talent zien. Zo lijkt ze in de leerschool te zijn geweest bij Kirsten Stewart, met een permanente apathische, ietwat verveelde uitdrukking op haar gezicht. Alsof ze niet echt op het podium wil staan. Een dubieuze houding als wannabe popstar.

Wanneer Violet op het podium stapt, sprankelt de film en Max Minghella toont dat hij tenminste een goede muzieksmaak heeft. Remixen van popprinsessen als Robyn, Ellie Goulding en Sigrid doen de film tijdelijk opleven. Jammer dat die scènes steeds verstoord worden met flashbacks naar warrige verhaallijnen die de film niets bijbrengen. Blessed be the fruit, maar Teen Spirit is ver van rijp.