http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/01/beale-street-e1546460383735.jpg

Vooruitblik op 2019: de filmgiganten

Van Yorgos Lanthimos over Martin Scorsese tot Quentin Tarantino: 2019 heeft een heleboel nieuwe films van de grootste regisseurs in petto. De onderstaande titels doen ons alvast het meest watertanden. 

The Favourite

De Griekse weirdo Yorgos Lanthimos zet Emma Stone, Rachel Weisz en Olivia Colman tegen elkaar op in een bruisend kostuumdrama boordevol bitsige humor en knetterende vijandigheid.

Vanaf: 09/01

Peterloo

De Britse vaste waarde Mike Leigh doet het met feiten in zijn nieuwste. Hij richt zijn camera op een bloedig incident uit 1819, waarbij vredelievende betogers werden aangevallen door Britse troepen in Manchester.

Vanaf: 16/01

If Beale Street Could Talk

Moonlight-filmer Barry Jenkins verfilmt een hartverscheurend liefdesrelaas naar een boek van de Amerikaanse denker en auteur James Baldwin. Een Oscarkanshebber die je niet onberoerd laat.

Vanaf: 13/02

Grâce à Dieu

De Franse veelfilmer François Ozon laat ons in zijn nieuwste kennismaken met drie mannen, veertigers, die terugblikken op het verleden en hun leven onder de loep nemen. De bevindingen zijn niet altijd even prettig.

Vanaf: 27/02

The Mule

Brompot Clint Eastwood is onvermoeibaar. Met The Mule staat hij zowel voor als achter de camera om het verhaal van een oude vent die drugs transporteert voor Mexicaanse drugskartels uit de doeken te doen.

Vanaf: 06/03

Ad Astra

Vraag ons welke hedendaagse Amerikaanse regisseur wij onderschat vinden en ons antwoord is: James Gray. De The Lost City of Z-filmer trekt de ruimte in voor een scifi-avontuur met Brad Pitt in de hoofdrol.

Vanaf: 22/05

The Wild Pear Tree

De belangrijkste filmmaker uit Turkije? Dat is zonder twijfel Nuri Bilge Ceylan. In dit drama met een speelduur van drie uur keert een schrijver terug naar zijn jeugddorp, waar hij het slachtoffer wordt van de schulden van zijn vader.

Vanaf: 29/05

Once Upon a Time in Hollywood

En daar heb je Tarantino weer! Niet met een western, maar met een Hollywoodsaga die zich eind jaren zestig afspeelt tijdens de periode waarin Los Angeles werd opgeschrikt door seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson. De hoofdrollen zijn voor Leo DiCaprio en Brad Pitt.

Vanaf: 14/08

About Endlessness

Een bijzondere interpretatie van de mensheid en onze geschiedenis door de lens van de vreemde Zweed Roy Andersson. Kan alleen maar bijzondere cinema opleveren.

The Irishman

Martin Scorsese slaat de handen in elkaar met Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel voor een een maffia-epos dat de beruchte moord op Jimmy Hoffa belicht. Ergens dit jaar kan je deze film op Netflix ontdekken.

Benedetta

Paul Verhoeven die een film maakt over een 17e eeuwse non die verliefd wordt op een andere vrouw en er een stomende affaire mee begint? Natuurlijk staat deze prent hoog op onze to see-lijst!

The Laundromat

Ocean’s 11-cineast Steven Soderbergh neemt de Panama Papers onder handen met onder andere Matthias Schoenaerts, Meryl Streep, Gary Oldman en Antonio Banderas als de voornaamste castleden.

Parasite

Een film die wordt omschreven als een bijzonder verhaal over twee families die zowel van elkaar verschillen als op elkaar lijken. De nieuwe van de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho na zijn Netflix-uitstapje met Okja.

High Life

Een vader en zijn dochter proberen te overleven in de ruimte in een bijzondere scifi-trip van de Franse regisseur Claire Denis. De hoofdrol is voor Robert Pattinson.

Radegund

Gaan we dit jaar nog eens een film krijgen van Terrence Malick waarin effectief een verhaal zit? De kans bestaat! Met Radegund focust hij op een Oostenrijker die tijdens WOII weigert om voor de Duitsers te vechten.

The Dead Don’t Die

Hooray, een nieuwe van Paterson-regisseur Jim Jarmusch! Over het verhaal is nog niets bekend, maar de cast bestaat alvast uit topnamen als Adam Driver, Bill Murray, Selena Gomez en Tilda Swinton.

6 Underground

Inderdaad, we rekenen Michael Bay tot de filmauteurs. Geen vechtende robots in zijn nieuwste telg, maar wel enkele miljardairs die hun dood in scène zetten zodat ze een eliteteam kunnen vormen om beruchte criminelen uit te schakelen. Alles kapot!

The Truth

Gouden Palmwinnaar Hirokazu Kore-eda die samenwerkt met Ethan Hawke, Catherine Deneuve en Juliette Binoche? Meer moeten wij niet weten!

De blockbusters van 2019 ontdek je hier!