http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/01/captain-marvel-e1546362217970.jpg

Vooruitblik op 2019: de kaskrakers

Dit komt mogelijk niet als een verrassing, maar ook in 2019 zullen de bioscoopzalen gevuld worden met een indrukwekkende hoeveelheid popcornkleppers. Wij zetten graag de blockbusters waar je het meest mag naar uitkijken op een rijtje.

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Er zijn te weinig mensen die enthousiast schreeuwen over hoe goed de How To Train Your Dragon-franchise wel niet is. De eerste twee films waren animatie-entertainment van een Spielbergiaans niveau. Indien de derde prent de hoge verwachtingen inlost, dan kan dit wel eens uitmonden in een van de beste blockbustertrilogieën van de afgelopen jaren.

Vanaf: 30/01

The Lego Movie 2: The Second Part

Zou everything nog steeds awesome zijn in het vervolg op The Lego Movie? We hopen het, want deze keer zijn Christopher Miller en Phil Lord niet meer verantwoordelijk voor de regie. Maar Lego-figuren die hun wereld moeten beschermen tegen Duplo-indringers klinkt alvast wel leutig.

Vanaf: 20/02

Captain Marvel

De eerste echte superheldenprent van Marvel met een vrouw in de hoofdrol. Room-revelatie Brie Larson mag in de huid kruipen van Captain Marvel, een supermadam die in de jaren negentig de aarde tegen buitenaards addergebroed moet beschermen en waarschijnlijk ook een belangrijke rol zal spelen in de laatste Avengers-film.

Vanaf: 06/03

Dumbo

Je weet wel, dat schattige olifantje met de grote oren. Tim Burton brengt het koddige beest 78 jaar na de iconische en emotioneel verwoestende animatiefilm van Disney opnieuw naar het witte doek in een flashy live action-bewerking. Benieuwd of het vliegende dikkertje opnieuw onze gevoelige snaar kan raken.

Vanaf: 27/3

Shazam!

Shazam is mogelijk de vreemdste superheld uit de catalogus van DC Comics. Een 14-jarig ventje dat in een volwassen spandexheld kan veranderen door enkel het woord ‘Shazam’ te roepen? Klinkt vreemd, maar ook wel grappig. Indien deze film zichzelf niet te serieus neemt, kan dit wel eens een verrassend geinige comicverfilming worden.

Vanaf: 03/04

Avengers: Endgame

Kunnen de Avengers het tij keren? En kunnen Captain America en co. Thanos voor eens en altijd verslaan. Je ontdekt het in het langverwachte laatste luik van wat de filmafdeling van Marvel de afgelopen elf jaar heeft opgebouwd. Een ding staat vast: it’s gonna be epic!

Vanaf: 24/04

Detective Pikachu

En daar heb je de eerste grote Hollywoodproductie met Pokémon in de hoofdrol. Geef Pikachu een leuk petje, maak een detective van de gele muis, geef hem de stem van Ryan Reynolds en je hebt een film!

Vanaf: mei

John Wick: Chapter 3

John Wick vertoefde in een benarde situatie tijdens de laatste minuten van John Wick 2. De legendarische huurmoordenaar werd namelijk opgejaagd door al zijn collega’s. In deel drie moet hij een manier vinden om te overleven en om zijn leven terug op de rails te krijgen. En hoe kan hij dat anders doen dan via briljante schietpartijen en knokballetten?

Vanaf: mei

Aladdin

Nog een klassieke animatiefilm van Disney die de live action-behandeling krijgt. Will Smith kruipt in de magische lamp als Genie terwijl nieuwkomer Mena Massoud de hoofdrol op zich neemt. Een gekend verhaal in een nieuw jasje.

Vanaf: 22/05

Godzilla: King of the Monsters

Godzilla komt terug bovendrijven om het op te nemen tegen drie monsterlijke vijanden die de hele wereld dreigen te verwoesten. Een epischer monsterspektakel ga je in 2019 niet onder ogen krijgen.

Vanaf: mei

Dark Phoenix

Daar zijn de X-Men weer! De mutanten moeten de handen in elkaar slaan om Jean Grey te stoppen, wiens krachten de hele wereld bedreigen. Geen paniek: de bekende koppen uit de vorige films zijn allemaal van de partij. Sterker nog: ook Jessica Chastain doet mee deze keer.

Vanaf: juni

Toy Story 4

Is een vierde Toy Story-film echt nodig? We blijven ons de vraag stellen na het perfecte einde van de derde film. Maar stiekem zijn we ook nieuwsgierig naar nieuwe belevenissen van Woody en Buzz.

Vanaf: juni

Spider-Man: Far From Home

Peter Parker belandt samen met zijn vrienden in Europa, waar hij geconfronteerd wordt met superslechterik Mysterio. Die laatste wordt gespeeld door Jake Gyllenhaal. Dat en het vooruitzicht om de spinnenman eens buiten New York aan het werk te zien maken ons alvast enthousiast.

Vanaf: juli

The Lion King

De derde live action-bewerking van Disney die heel wat nostalgici naar de bioscoopzalen moet lokken. Het verhaal zal waarschijnlijk geen verrassende dingen bieden, maar de digitale animatie die de Afrikaanse flora en fauna tot leven wekt, ziet er adembenemend uit.

Vanaf: juli

Hobbs and Shaw

Dwayne Johnson en Jason Statham kruipen terug in de huid van hun The Fate of the Furious-personages in een spin-off waarin ze moeten samenwerken om een meute schurken aan te pakken. Met een van de John Wick-regisseurs aan het roer kan dit mogelijk een prettige brok popcornvertier worden.

Vanaf: juli

It: Chapter Two

Pennywise is terug! 27 jaar na de gruwelijke gebeurtenissen wordt de Losers Club terug geconfronteerd met de demonische clown. De nieuwe cast? James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader zijn maar enkele van de grote namen die in dit vervolg het mooie weer maken.

Vanaf: september

Joker

Een stand-upcomedian die er maar niet in slaagt succesvol te worden, draait door en transformeert in de psychopatische moordenaar die we allemaal kennen als de aartsvijand van Batman. Geen Jared Leto als de Clown Prince of Crime, maar wel Joaquin Phoenix.

Vanaf: oktober

Frozen 2

Er is nog niet veel bekend over de sequel op de ijskoude Disneykaskraker uit 2013, maar dit kan wel eens de succesvolste film van 2019 worden. Bereid je maar al voor om met de kids meerdere keren naar de bioscoop te trekken.

Vanaf: november

Star Wars: Episode IX

Het laatste hoofdstuk in de Skywalker-saga. The Force Awakens-filmer J.J. Abrams is terug om het avontuur van Rey af te ronden in een film waar we de komende maanden meer details over zullen ontdekken.

Vanaf: december