http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2018/05/AvengersInfinityWar.jpg

En de beste film van 2018 is …

Onze eigen meester Van Backlé heeft zijn taak volbracht en de honderden stemmen voor Cinewrapp 2018 netjes geteld. Maar liefst 174 verschillende titels kwamen in jullie eindejaarslijstjes voor. Dat leverde een gevarieerde top 20 en ook een ongemeen spannende strijd in de hoogste regionen op. Een op papier ongelijke strijd tussen een bataljon Marvel-superhelden en één meisje gevangen in het lichaam van een jongen. Uiteindelijk trok Avengers: Infinity War aan het langste eind en moest Girl tevreden zijn met de tweede plaats.

De vaderlandse film of films met een Belgische inbreng weten jullie duidelijk te smaken, want Beautiful Boy vervolledigt de top 3 en Niet Schieten belandt net naast het podium. Ook superhelden scoren goed bij de Cinemapp-lezers. Zo komen we Black Panther tegen op de 6de plaats en staat Deadpool 2 tien plaatsen lager. Spider-Man: Into the Spider-Verse zou ongetwijfeld dat lijstje nog hebben aangevuld als de film vroeger in 2018 was uitgekomen. Nu blijft Spider-Man’s web plakken op 26 en mag Incredibles 2, dat net iets hoger staat, de beste animatiefilm van 2018 genoemd worden.

Met de eerder negatieve recensies van Jurassic World: Fallen Kingdom en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zijn jullie het dan weer niet eens. De films belanden respectievelijk op 5 en 7.

De volledige top 20:

 

De gelukkige winnaars van Cinewrapp 2018 werden verwittigd en ontvangen zo snel mogelijk hun Warner-box in de brievenbus.

Raf Geusens

Deze Vlaamse ambtenaar en quizmaster bij gent-quizt.be is van alle filmmarkten thuis, maar focust zich bij Cinemapp voornamelijk op het horrorgenre en het functioneel naakt. Je moet er wat voor over hebben hé. :-) De kans is ook behoorlijk groot dat je hem tegen het lijf loopt op een filmfestival in eigen land.