http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/04/ca-e1556445117140.jpg

GEZOCHT: Enthousiaste Filmschrijvers (M/V/X)

Hey there,

Guess what? Cinemapp is op zoek naar vrijwilligers die over film willen schrijven! Omdat we graag onze poule van filmschrijvers willen uitbreiden, doen we een oproep naar alle gemotiveerde schrijvers die graag hun scherpe pen willen aanwenden om leuke dingen neer te pennen over de zevende kunst.

Wie zoeken we precies? Iedereen die van zichzelf denkt dat hij of zij over film kan schrijven, originele insteken kan bedenken en een mooie bijdrage kan leveren aan een redactie die filmjournalistiek een moderne, frisse, toegankelijke en ludieke feel wil geven. Via recensies? Essays? Achtergrondstukken? Een sporadisch interview? Dat kies je zelf.

Moet je een wandelende filmencyclopedie zijn? Natuurlijk niet. Moet je het verschil kennen tussen een close-up en een wide shot? Dat liefst wel. Een zekere kennis van het filmmedium en de hedendaagse filmindustrie is mooi meegenomen.

We want you!

Cinemapp is eveneens op zoek naar diverse stemmen en diverse inzichten in het medium. Waarom? Omdat we toch een beetje de eentonigheid aan filmschrijvers in Vlaanderen willen doorbreken. Onze maatschappij wordt steeds diverser, wat zeker ook mag terugkomen in de stemmen die relevante dingen te zeggen hebben over cinema. Klopt je hart voor film? Laat dan zeker van je horen!

Zoals we eerder al hebben vermeld, zijn we momenteel enkel op zoek naar vrijwilligers. Dus harde cash als beloning zit er niet in. Wat we momenteel wel kunnen bieden is de kans om naar persvisies te trekken en om af en toe een recensie-exemplaar van een film in je bus te krijgen. En we timmeren verder aan de weg om van Cinemapp een mooi verhaal te maken, dus ook daar zou je aan mogen bijdragen.

Interesse? Stuur een recensie, artikel, essay of iets anders van maximum 1000 woorden naar ikwilschrijven@cinemapp.com en wie weet mag je mee op de Cinemapp-kar springen.

Good luck!