http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/07/tarantino2.jpg

Once upon a Time … in Hollywood: de 9e film van Quentin Tarantino

Het is je misschien al opgevallen, maar Quentin Tarantino zegt graag aan hoeveel films hij reeds zit op zijn filmposter. Terecht aangezien elke Tarantino film een beleving op zichzelf is en het daardoor goede reclame is, maar toch kun je je twijfels hebben bij zijn telling. Volgens IMDB zit hij namelijk al aan 16 Movie Directing Credits..

De meest recente is een Untitled Star Trek project en we weten dat niet elk project effectief gemaakt wordt, maar dat betekent nog steeds 15 films… Het probleem is dat Tarantino’s films vaak buiten zijn wil om mismeesterd worden. Zo was Kill Bill oorspronkelijk gemaakt als 1 lange film (werd bij de release uitgebracht als Vol 1 en Vol 2 door producenten Harvey en Bob Weinstein) en werd Grindhouse na een falend openingsweekend gesplit (opnieuw door de Weinstein broers) in Death Proof en Planet Terror

Tarantino is ook als regisseur betrokken geweest bij films die niet helemaal volledig zijn werk zijn. Zo is er Four Rooms: een zogenaamde omnibusfilm waarin verschillende regisseurs een kortfilm uitwerken rond eenzelfde thema. Hier is het thema de avonturen van een hotelsteward en hoewel Tarantino’s segment het hoogtepunt in de film is, is het geen volwaardige film van hem. Hetzelfde geldt voor Sin City van zijn maatje Robert Rodriguez waar hij een 5 minuten durende scène voor zijn rekening neemt.

Tenslotte heb je ook nog films zoals My Best Friend’s Birthday waarbij het materiaal in een brand verloren is gegaan. Er is nog flink wat materiaal overgebleven, maar ook dat kun je dus geen volwaardige film noemen. Dan heb je ook nog CSI en E.R. en dat zijn losstaande episodes van een televisieserie. Tot slot schieten er ook nog films als From Dusk Till Dawn, True Romance en Natural Born Killers over en dat zijn films waar hij meewerkte aan het script maar waar hij niet in de regiestoel zat.

De uiteindelijke lijst is dus als volgt:

  1. 1. Reservoir Dogs (1992)
  2. 2. Pulp Fiction (1994)
  3. 3. Jackie Brown (1998)
  4. 4. Kill Bill [Vol 1 (2003) en Vol 2 (2004)]
  5. 5. Grindhouse, of je kunt hier Death Proof (2007) plaatsen
  6. 6. Inglourious Basterds (2009)
  7. 7. Django Unchained (2012)
  8. 8. The Hateful Eight (2015)
  9. 9. Once upon a Time… in Hollywood (2019)