http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/07/skrulls-e1562704457922.jpg

Maakt Marvel zich op voor een geheime invasie?

Momenteel slingert ieders favoriete spinnenman weer door de bioscoopzalen in Spider-Man: Far From Home. Naar goede gewoonte heeft ook deze Marvelprent meerdere leuke post-credits-scènes, waarvan eentje een mogelijke knipoog is naar de toekomst van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Spoilers ahead! De scène waar we het over hebben is degene die je na de aftiteling kan bekijken. Daarin ontdek je dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Maria Hill (Cobie Smulders) tijdens de film eigenlijk de Skrulls Talos (Ben Mendelsohn) en Soren (Sharon Blynn) – die we nog kennen uit Captain Marvel (2019) – in vermomming waren. Fury bevond zich gedurende Spideys tweede solo-avontuur eigenlijk op een ruimteschip waar hij de baas speelt over een legertje Skrulls. Maar wat betekent die scène nu juist?

Een populaire theorie is dat Marvel met het korte fragment wil knipogen naar een mogelijke introductie van de Secret Invasion-verhaallijn. In die verhaallijn uit de strips zijn de Skrulls allesbehalve hulpvaardige buitenaardse lieverdjes, maar wel snoodaards die dankzij hun mogelijkheden tot gedaanteverwisseling infiltreren in belangrijke organisaties, waaronder S.H.I.E.L.D., en zelfs de gedaante aannemen van enkele Marvelhelden. Op die manier groeien ze uit tot een van de grootste bedreigingen die The Avengers ooit gekend hebben.

Want ja, wie is er dan nog te vertrouwen in een wereld waarin vele bekende figuren wel eens vermomde Skrulls kunnen zijn? Tot nu toe zijn de groene wezens goedaardige protagonisten geweest, maar dat kan in de toekomst veranderen. Ook Marvel-chef Kevin Feige heeft al vaag laten verstaan dat het best mogelijk is dat er Skrulls met slechte bedoelingen in het MCU rondlopen.

Het is momenteel natuurlijk giswerk, maar het klinkt wel plausibel dat Secret Invasion na The Infinity Saga de volgende grote rode draad doorheen de Marvelfilms wordt. Het zou Feige ook de kans geven om enkele nieuwe helden in het MCU te gooien. The Fantastic Four zijn bijvoorbeeld belangrijke pionnen in de stripreeks rond de Skrulls-invasie.

Jup, wij zijn alvast benieuwd of dit inderdaad het nieuwe meesterplan is van Marvel. Let’s wait and see!