http://wordpress.cinemapp.com/wp-content/uploads/2019/01/eight-grade-e1546971876737.jpg

Vooruitblik op 2019: de parels

Kleinere genrefilms, indiecinema en veelbelovende arthousetitels vinden ook in 2019 hun weg naar het witte doek. Maar welke moet je de komende twaalf maanden in het oog houden? Zet de volgende titels alvast op je lijstje!

Gräns

Tina is een douaneofficier met een buitengewoon reukvermogen. Haar neus zorgt ervoor dat ze een bijzondere band kweekt met een onbekende reiziger.

Vanaf: 23 januari

Velvet Buzzsaw

Nightcrawler-regisseur Dan Gilroy gaat opnieuw in zee met Jake Gyllenhaal voor een horrorthriller waarin de clash tussen kunst en handel een belangrijke rol speelt.

Vanaf: 1 februari (Netflix)

Free Solo

Een onwaarschijnlijke docu die klimmer Alex Honnold volgt tijdens zijn beklimming van de indrukwekkende El Capitan-rots. Zonder touw. Zonder beveiliging.

Vanaf: 06/02

Eighth Grade

De Amerikaanse komiek Bo Burnham richt zijn camera op een tienermeisje voor een vaak pijnlijk eerlijke blik op haar worstelingen met het high school-leven.

Vanaf: 20/02

The Old Man and the Gun

Mogelijk de laatste film van Hollywoodlegende Robert Redford. De oude knar vertolkt een sympathieke bankovervaller die maar geen genoeg krijgt van zijn criminele activiteiten en ondertussen ook verliefd wordt op Sissy Spacek.

Vanaf: 20/02

Triple Frontier

Ben Affleck, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Charlie Hunnam en Pedro Pascal plannen een ambitieuze diefstal in Zuid-Amerika. Gespierde thriller van de regisseur van A Most Violent Year en Margin Call.

Vanaf: 15 maart (Netflix)

Us

Na Get Out is Jordan Peele daar weer met een uit de kluiten gewassen nachtmerrie. Een gezin gaat op vakantie naar een strandhuisje, maar eens daar worden ze belaagd door ongewenste gasten.

Vanaf: 20/03

Missing Link

De nieuwste animatietelg van Kubo and the Two Strings-studio Laika. Het verhaal handelt over een Bigfoot-achtig creatuur dat de hulp inschakelt van een avonturier om zijn soortgenoten te zoeken.

Vanaf: 10/04

Where’d You Go, Bernadette

Richard Linklater steekt Cate Blanchett in de huid van Bernadette Fox, een moeder die plots spoorloos verdwijnt, waarna haar vijftienjarige dochter een zoektocht start.

Vanaf: mei

The Beach Bum

Matthew McConaughey en Spring Breakers-filmer Hamony Korine slaan de handen in elkaar om het verhaal van Moondog te brengen, een rebellerende stoner die volgens zijn eigen regels leeft.

Little Women

Een nieuwe adaptatie van de gelijknamige klassieke roman ingeblikt door Lady Bird-regisseur Greta Gerwig. De hoofdrollen zijn voor Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep, Laura Dern en Timothée Chalamet.

Jojo Rabbit

Lachen met Hitler: niet altijd aangeraden, maar dat houdt What We Do in The Shadows-grapjas Taika Waititi niet tegen. Het verhaal? Een tienjarig jongetje probeert zijn plaats te vinden in Nazi-Duitsland.

Midsommar

Ari Aster verbaasde vorig jaar vriend en vijand met de instant-horrorklassieker Hereditary. In 2019 blijft hij huiveren met Will Poulter en Florence Pugh die een helse zomertrip beleven.

Knives Out

Geen Star Wars-film voor The Last Jedi-regisseur Rian Johnson dit jaar, maar wel een moordmysterie met een cast die doet kwispelen: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Christopher Plummer, Toni Collette en Lakeith Stanfield.

The Lighthouse

Robert Eggers leverde met The Witch een van de beste horrorfilms van deze eeuw af. In zijn volgende wapenfeit belicht hij een oude vuurtorenwachter tijdens de beginjaren van de 20e eeuw.

Bergman’s Island

Mia Hansen-Løve stuurt een koppel filmmakers naar het Zweedse eilandje waar de iconische filmmaker Ingmar Bergman veel van zijn dagen doorbracht. Het koppel trekt er zich terug om scenario’s te schrijven, een verblijf dat helaas niet vredevol verloopt.

Matthias & Maxime

Er gaat amper een jaar voorbij zonder een nieuwe prent van Canadees wonderkind Xavier Dolan. Er zijn nog niet veel details bekend over het verhaal, maar de film zou enkele twintigers in Québec volgen.

The Last Thing He Wanted

Een journaliste neemt ontslag en gaat aan de slag als wapenhandelaar. Dat is de opzet van de volgende film van Mudbound-talent Dee Rees.

Lucy in the Sky

Het langspeeldebuut van Fargo– en Legion-brein Noah Hawley. Natalie Portman speelt een astronaute die na haar terugkeer naar de aarde haar vat op de realiteit verliest.

Wendy

Zeven jaar na Beasts of the Southern Wild is Benh Zeitlin eindelijk terug. In Wendy trek je als kijker naar een eiland waar de tijd stilstaat en waar twee kinderen moeten strijden voor hun vrijheid.

Against All Enemies

Kristen Stewart vertolkt de sixties-actrice Jean Seberg in een film over hoe het Nouvelle Vague-icoon het onderwerp werd van een FBI-onderzoek.

Ema

Een koppel gaat om met de gevolgen van een adoptie die volledig fout loopt. Geregisseerd door de Chileense topper Pablo Larrain.

Annette

Wordt dit het jaar waarin Holy Motors-cineast Leos Carax nog eens een film uitbrengt? Hij verzamelde Michelle Williams en Adam Driver voor het relaas van een stand-upcomedian die zijn vrouw verliest en alleen met zijn dochtertje achterblijft. Het kind blijkt een bijzondere gave te hebben.

De blockbusters van 2019 ontdek je hier!

De nieuwe films van de grootste regisseurs ontdek je hier!