Game Night trapt af met een droomscenario voor een fervente quizzer als mezelf: Max (Jason Bateman) tracht Annie (Rachel McAdams) te overtreffen op een quizavond in de lokale pub. Wat begint als een beetje bekvechten evolueert naar een relatie vol gezonde competitiviteit en een wekelijks avondje onder vrienden met drank, versnaperingen en vooral een stapel speldozen.

Voor Max’ broer Brooks (Kyle Chandler) mag het echter wat verder gaan dan de traditionele ‘bored’ games. Hij garandeert de beste Game Night ooit en kijkt daarbij op geen dollar. Een gespecialiseerde firma en professionele acteurs moeten een geloofwaardige kidnapping op touw zetten. Aan de rest om uit te vissen wat er met Brooks gebeurd is. Maar gaat het er niet wat té gewelddadig en té realistisch aan toe? Maakt dit echt allemaal onderdeel uit van het spel?

Een leuk uitgangspunt en dat levert best een fijne film op. De nadruk ligt daarbij wel veel meer op komedie dan op thriller, hoewel de trailer een beetje anders laat uitschijnen. Zowel donkere humor als pure slapstick komen aan bod in Game Night. De film bevat een aantal geslaagde twists maar de meerderheid van de verrassingen zie je van ver aankomen. Toch zal ook de Nostradamus onder ons zich wel amuseren.

Recensie Game Night

Al is het maar door het enthousiasme van de cast. Je merkt als kijker dat de hoofdrolspelers genieten en dat werkt aanstekelijk. Vooral Rachel McAdams is in uitstekende doen en leeft zich uit. Het klikt ook duidelijk met Jason Bateman. Daarnaast is nog een geslaagde bijrol van karakterkop Jesse Plemons als de ietwat akelige buurman Gary die maar al te graag op een spelletjesavond wordt uitgenodigd.

Het maakt van Game Night een fijn opvullertje met enkele scherpe vondsten en een derde act die minder klef of emotioneel is dan vele komedies.

Licht verteerbaar en best genietbaar.